4 Eylül 2014 Perşembe

Kredi Kartı İle Sgk Prim Ödemesi

Son zamanlarda insanların sıklıkla kullandıkları ve düzenli ödeme yapmaları durumunda hayatı kolaylaştıran kredi kartlarıyla yapılabileceklerin sayısı hızla artmaktadır. Gerek bankların gerekse kamu kurum ve kuruluşlarının  bu hizmetler için yarışır hale geldiği bir zamanda yaşamaktayız.
İşte bu hizmetlerden biride kredi kartı ile SGK primlerinin ödenmesidir Bunu yapabilmenin birkaç yöntemi bulunmaktadır. Bu yöntemlerden kısaca bahsedecek olursak ;

Sgk’ Nın Online Tahsilatını Kullanarak Kredi Kartı İle Prim Ödeme

SGK’nın son yıllarda artan hizmetleri arasında hızla yerini alan ve ilgi gören yeniliklerinden olan kredi kartı ile SGK primlerinin ödenmesi yöntemi için SGK’nınonline işleminden yani https://onlinetahsilat.sgk.gov.tr/WebTahsilat/index.jsf linkinden giriş yaparak sorgu türü sorgu tipi sicil numarası ve güvenlik kodu ile giriş yapılır ve ardından prim borçları görünür ödenecek prim borçları seçildikten sonra kredi kartı bilgileri ekrana girerek ödeme gerçekleştirilir.

Anlaşmalı Bankalar İle Kredi Kartı Kullanarak Sgk Primlerinin Ödenmesi

SGK ile anlaşma yapan bankalar da SGK’lı insanların primlerini kolayca ödeyebilmeleri için sistemlerine kredi kartı ile prim ödemeyi getirmişlerdir. Bunun için anlaşmalı bankaların şubelerinden, size en yakın atm’sinden, kurumsal web adreslerindeki online işlemler menüsünden kolayca ödeme yapabilirsiniz. SGK nın kredi kartınızı almış olduğunuz banka ile anlaşması var ise çok şanslısınız. Bankanızın kurumsal web sitesine kullanıcı adı ve parolanızla giriş yaparak ödeme bölümünden SGK prim ödemesi kısmından ödenecek primlerinizi görebilir ve tanımlı olan kredi kartınızdan ödemenizi gerçekleştirebilirsiniz.




                                 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder