2 Eylül 2014 Salı

Kredi Kartı Borcu ve Zaman Aşımı

İhtiyaçların artması ve gelirden fazla yapıla harcamaların sonucunda ödenmeyen kredi kartı borçlarına yönelik açılan davalar ve takibatlar gün geçtikçe artmakta, avukatlar bu borç dosyalarıyla uğraşır hale gelmişlerdir.
Zaman aşımı uygulaması hakkında
Zamanında ödenmeyen ve hakkında yasal takip başlatılan borçlar hakkında bazı sorular ortaya çıkmıştır. Bunlardan biride kredi kartı borcu ödenmemesi halinde zaman aşımı ile dosya kapanırmı ? Bu konuda bir kaç bilgi vermek gerekirse; kredi kartının yasal takibe girdiği andan itibaren bir soya açılır ve bu dosya karşılığı oluşan masraflarda kredi kartı mağduruna yüklenir. Eğer bu yasal süre içerisinde ödeme yapılmaması durumunda icra takibi başlar ve adınıza kayıtlı olmayan eşya bulunamadığından tahsilat yapılamaz ve borç devam eder. Fakat eğer avukatlar her yıl dosyayı yenilememesi halinde dosyanın yenilenmeme tarihinden itibaren 10 yıl içerisinde dosya zaman aşımınız uğrar ve kapanır. Fakat bankalar her yıl yenileme yaparak dosyanın açık kalmasını sağlar bu gibi durumlarda avukatlar aracılığıyla sizlere devamlı ulaşırlar ve zamanla faizlerle birlikte artan borcu tahsil edemeyeceklerini anladıklarında sadece dosya masrafınızı tahsil ederek dosyayı kapatabilmekteler.


Tabiki bu gibi durumlara düşmemek için kredi kartı harcamalarınızı gelirlerinize göre yapmanızda fayda var ve ara ara o ayki hesap ekstre gelmeden borçlarınızı takip etmeli ve kendinizi garanti altına almanızı tavsiye ederiz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder