1 Eylül 2014 Pazartesi

Kredi Almak İçin Kaç Ay Sigortalı Olmak Gerekir ?

Bankaların kredi verme konusunda potansiyel gördüğü müşterilerden istediği belgelerin yanı sıra bankadan kredi çekecek müşterinin sicilinin temiz olmasının yanında sabit bir maaşının bulunmasını ister bu yüzden sigorta dökümlerinde gösterilen hizmet tutarları üzerinden kredi kullandırma yapmaktadırlar.
Bankaların kredi verirken uyguladığı prosedürler
Bankalar kendi prensipleri gereği bazı prosedürler geliştirmiş ve uygulamaya sokmuştur. İşte bu uygulamalardan biri kredi talebinde bulunan kişilerin sigortalı olarak ne kadardan beri çalıştığına dikkat etmesidir. Bu bakımdan kimi banka 3 aylık sigortayı yeterli görürken kimi banka 6 ay kimisi ise 1 senelik sigorta esasını dikkate almaktadır. Bazen bu durum bazı acı gerçekleri de ortaya çıkarmıştır. Kredi için bankaya başvuru yapan bir kişinin hizmet dökümü bakıldığında o iş yerinden sigortasının yatmadığını bile öğrenenlerin sayısı oldukça çoktur. Bazı bankalar ise bu tür prosedür uygulamamakta, sadece sicilin temiz olmasını yeterli görmektedir.
Bunun yanı sıra ne kadar süredir sigortalı bir işte de çalışıyor olsanız bile, banka müşterisinden çekeceğiniz miktara göre kefilde isteyebilmektedir.
Sigorta priminin yetersiz olması halinde yapılması gerekenler
Kredi limitimin göstermiş olduğunuz sigorta beyanına göre banka tarafından düşük onaylanması halinde elinize geçecek olan kredi miktarının yetmemesi halinde bazı bankalar, iş yerlerinden alınacak olan şirket antetli kağıdına yazılmış maaş yazısı ile de kredi miktarını arttırabilmektedir.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder