1 Eylül 2014 Pazartesi

Kredi Almak İçin Gerekli Belgeler

      Kredi kullanımının çok olduğu ülkemizden her 3 insandan birinin banka üzerinden kredi kullanarak para alması sonucu insanlar borç ile mal sahibi olma düşüncesindeler. Tabiki kredi almak o kadarda kolay bir yol değildir. Bankalar ön başvuruları sms yoluyla alsada olumlu sonuç çıkan müşterilerden bazı evraklar isteyerek krediyi kullanmaktadırlar. Bu evraklar bankaların kendi mevzuatlarına göre istenebilir. Fakat bazı bankalar bu belgeleri istememekte ve kolayca krediyi kullandırabilmektedirler.

Kredi belgelerinden bazıları;

TcNolu Nüfus Cüzdan Fotokopisi : Kendinize ait nüfus cüzdan fotokopisi kesinlikle istenmektedir.
Ücretli Çalışanlardan Bordro Veya Gelir Yazısı : Eğer kredi başvurusu yapacak kişi ücretli çalışan bir kişi ise kendisinden maaş bordrosunu  istemekte ve kredi tutarını ona göre belirlemektedirler. Fakat bazı bankalar bordroların düşük olması ve kişinin daha fazla maaş aldığını şirketin antetli kağıdına yazılmış kaşe ve imzalı bir evrakla gerçek kazancını ispat etmesi durumlarında bu kredi tutarını yükseltebilmektedirler.

Emeklilerden Emeklilik Belgesi : Emekli maaşınızı nerden alıyorsanız o bankaya ait hesap cüzdanı bile yeterli olmaktadır.

Şahıs Şirketlerinden İstenen Belgeler:en güncel vergi levhası, yıllık gelir vergisi beyannamesi ve bankanın ek isteyebileceği diğer beyannameler

Kefil Evrakları :Eğer kredi puanının düşük olması veya kredi miktarının gelirinizden yüksek olması durumunda kefilden  nüfus cüzdan fotokopisi ve adına kayıtlı bir fatura ile iki imza istenmektedir.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder