7 Ağustos 2014 Perşembe

Kredi Kartı Borcu Yapılandırma

                Kredi kartı borcu yapılandırma tüketicinin yapmış olduğu toplam borç ile o borcun faizi ve o güne kadar oluşturulmuş olan masrafların hepsini kapsayan bir yapılandırma söz konusudur. Oluşturulan güncel bakiyenin eğer peşin ödenmesi söz konusu ise bunun için banka bir indirim sağlayabilir. Eğer borç hala banka bünyesinde ise borcun indirimini gerçekleştirebilirler. Ancak yapılandırmalar genellikle peşin olarak ödenmesi mümkün olmayan durumlar için geçerlidir. Bu nedenle böyle bir ödeme söz konusu olmayabilir.
                Kredi kartı borcu yapılandırma yapılmazsa yeni bir borç yapmanızın sağlanamamasına neden olur. Eğer kapatmazsanız miktarının bir önemi olmadan, daha sonra çekmek istediğiniz herhangi bir kredi için engel olacak ve sicilinize yansıyacaktır. Borçların yapılandırması sağlandığı sürece taksitlendirme süreci başlayacaktır. Bu taksitlendirme ise genellikle 24 ay olarak tüketici tarafından tercih edilir.

                Kredi kartı borcu yapılandırma yapılırken borcun takibe düşmüş olması dikkate alınır. Son yıllarda bilinçsizce kullanılan kredi kartlarının oluşturduğu bu durum genellikle takip ile sonuçlanıyor. Daha sonrasında bankaların bu takibin bitimi ile tüketicilerini borçlarını bütün masrafları ile yapılandırma imkânı sunuyor. Bu borcun taksitlendirilmesi ile birlikte borcun ödenme süreci başlayacaktır. Eğer borcunuzu ödenirse iki yıl sonrasında bankalardan kredi talebinde bulunuyorsunuz. Ancak bu iki yıl geçmeden hiçbir bankadan kredi talebinde bulunamazsınız. Ayrıca bu durumda ödenen borcunuzun miktarının kredi vericiler tarafından bir önemi yoktur. Takibe gitmeniz bu konuda ki yaptırımlara neden olacaktır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder