8 Ağustos 2014 Cuma

Kredi kartı nasıl kapatılır?

                Kredi kartı nasıl kapatılır? Kredi kartınızı kapatmak için ilgili bankanın müşteri hizmetlerin aramanız gerekecektir. Kredi kartınızı bankanın kendi şubesinde kapatmanız mümkün değildir. Çünkü bankanızdan kapattığınız kartınız ile işleme açık olarak kalması aynı şeydir. Aynı zamanda kredi kartı aidatınızı da ödemeniz için size tahakkuk edilecektir. Bu da sizin haberiniz olmadan size borç yükü demektir. Bu nedenle kapatmak için kredi kartının bağlı olduğu müşteri hizmetlerini arayarak kapatmak istediğinizi tebliğ etmeniz gerekecektir. Ancak uygun mevzuata göre bir form doldurarak da bu işlemi gerçekleştirebilirsiniz.
                Kredi kartı nasıl kapatılır ile ilgili karşılaşılan bir takım sorunlar da vardır. Kartı alırken oldukça kolay alıyorsunuz ancak kapatırken durum aynısını teşkil etmiyor. Kartınızda bulunan borç bakiyesi ise iptal işleminin gerçekleşmesi ile birlikte yine asgari tutar gibi hesabınıza yansıyacak ve siz bir nevi kartınızı taksitlendirmiş olacaksınız. Kartınızda kalan borcun asgarisini ödeyerek bu işlemi gerçekleştirebilirsiniz. Aynı zamanda kartınızı kapattığınıza dair emin olabilmek için mutlaka iptal işlemi mi yoksa kapatma işlemi mi yaptığınıza dikkat etmeniz gerekir.

                Kredi kartı nasıl kapatılır için cevap ararken kartınızı tamamen iptal ettirme gibi bir durumunuz olacaktır. Buna engel olmak istiyorsanız sadece kapatma işlemini gerçekleştirmeniz gerekir. Bu nedenle de müşteri temsilcisine kredi kartınızı kapatmak istediğinizi iyi ifade etmeniz gerekir. Eğer sadece kapatırsanız istenilen anda kartınızı tekrar açabilirsiniz kullanılmak üzere.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder