6 Ağustos 2014 Çarşamba

Kredi kartı borcu taksitlendirme?

                Kredi kartları kullanımında son zamanlarda yoğun bir artış gözlenmektedir. Bu artış ile birlikte borcunu ödeyemeyen bir çok tüketici bulunuyor. bununla birlikte kredi kartlarının ödenmesi için yeni çözüm yolları aranmıştır. Bunlardan biri de kredi kartı borcu taksitlendirme seçeneğidir. Kredi kartlarının asgari düzeyin ödenmesi borcun tamamının kapandığı anlamına gelmez. Çünkü bu borcun bir kısmını ödemeniz bankaların yüklü bir faiz oranında borcunuzun üstüne borç katmanına neden olacaktır. bu borcun kapatılması için taksitlendirme sağlayan bir takım aracı kuruluşlar bulunuyor.


                Kredi kartı borcu taksitlendirme konusunda yardımcı olan bu kuruluşlar bu işlem karşılığında sadece belli bir komisyon ücreti talep ediyor.bu ücret bankanın sağladığı faiz oranlarının çok daha aşağısında bir oran bazında belirleniyor. Ancak bunun için kredi kartının kesinlikle yasal takip üzerine girmemesi gereklidir. Aynı zamanda kullanılır durumda olmasına dikkat edilmesi gereklidir. Aksi halde aracı kuruluş taksitlendirme olayını gerçekleştirmeyecektir.

                Kredi kartı borcu taksitlendirme konusunda yardımcı olacak kuruluşların bir diğer şartı ise taksitlendirme yapılacak kartın içinde komisyon miktarını ve taksitlendirme tutarını karşılayacak kadar bir miktarın bulunması gerekiyor. eğer bu yok ise başka bir kredi kartınızdan bu ödemeyi gerçekleştirebilirsiniz. Sayısı birden fazla olan kartlarınız için toplu bir taksitlendirme imkanı da sunuluyor. Taksitlendirme süresi tüketiciye bağlı olması durumu da vardır. ancak en uç olarak 24 ay taksitlendirme gerçekleşiyor. Aynı zamanda erteleme gibi bir seçenek de sunuluyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder