6 Ağustos 2014 Çarşamba

Ev Kredisi Nasıl Alırım?

                Ev sahibi olmayı herkesin istediği bir gerçektir. bu nedenle nasıl ev kredisi alırım sorusu akla geliyor. Ancak bunun için iyi bir birikime ihtiyaç vardır. Bunun olmadığı ya da sağlanamadığı durumlarda, kredi çekmek olanaklı hale gelir. Konut kredisi adı altında bankalara başvurarak bu krediyi çekebilirsiniz. Ortalama bir geliriniz var ise mutlaka sizde ev sahibi olabilirsiniz. Bunun dışında bankaların sizden aradığı önemli bir durumda daha önce bankalara kart borcundan dolayı herhangi bir takibe girmemiş olmak gereklidir. Bankanın kendi bünyesinde yapmış olduğu kredi onaylamasının kötü olmaması sonucu da etkilen nedenler arasındadır.
                Peki, Ev kredisi nasıl alırım? Bu krediyi almak için başvuru yaparken sadece nüfus cüzdanı, ikametgâh ve gelir gösteren bir belgeye ihtiyaç vardır. Bunların yardımı ile başvurunuzu gerçekleştirebilirsiniz. Ancak bunun sonrasında kabul edilen kredi başvurusu sonrasında satın alınan ev banka tarafından ipotek edilir. Bu nedenle daha sonrasına bu kredi için herhangi bir kefil istenme durumu söz konusu değildir. Eğer ipoteği bulunan ev satılmak istenirse ipotek ile birlikte satılabilir.

                Ev kredisi nasıl alırım sorusuna yanıt olarak satın alınan evin mutlaka Mortgage kredisi kat mülkiyeti tapusu bulunması gereklidir. Ancak bu durum Mortgage inşaat halinde bulunan ve yapımı tamamlanmamış yeni evler içinde kullanılabilir. Eğer bu krediyi ödeyemezseniz, ödeyemediğiniz ilk iki ay sonrasında diğer aya banka size ihbarname çekecektir. Dördüncü ayda ise yasal olan sürecin başlaması mümkündür. Banka bu yasal hakkını kullanabilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder