2 Ağustos 2014 Cumartesi

Dosya Masrafı Nasıl Geri Alınır?

                Bankaların haksız olarak almış oldukları dosya masrafı nasıl geri alınır sorusuna cevap için baktığımızda artık bu sorunun cevabı açıktır. geri alma durumu sağlanmıştır. Yargıtay’ ın verdiği kararla birlikte son on yıla geri dönük şekilde bu masraflarınızı geri alabilirsiniz. Yapmanız gereken şey ise tüketici heyetine itirazda bulunmanızdır. Ya da dava açma yoluna gitmenizdir. Kredi masraflarının geri alınması için belli aşamaların sağlanması gerekli. Ancak bunlara değinmeden önce bu konunun banka ile ilişkileriniz konusunda problem yaratıp yaratmayacağıdır. Bu kesinlikle bir sorun teşkil etmez. Yani paranızı güvenle geri alabilirsiniz
                Dosya masrafı nasıl geri alınır için aşama aşama bakmak gerekecektir. Kredi kullandığınız bankanın genel müdürlüğüne bir dilekçe vererek masraflarınız ile ilgili bir doküman istemeniz gerekiyor öncelikle. Daha sonra kullandığınız kredilerin dosya masrafı belli bir miktarın altında ise bunu bir dilekçe ile tüketici hakem heyetine başvuru yaparak geri almak için kullanıyorsunuz. Daha sonra ise kredi kullanırken sizden alınan meblağ için geri ödemenin başlaması gereklidir.

                Dosya masrafı nasıl geri alınır, eğer belli bir miktarın üzerinde bir dosya masrafınız bulunuyorsa bunun için bankaya dava açmak durumunda kalacaksınız. Bunun için asliye hukuk mahkemesine bir dava dilekçesi sunmanız gerekecektir. Bu güne kadar aldığınız toplam kredilerin en azından bir kısmını geri almak için bu fırsatı kaçırmamanızı tavsiye ederiz. Artık bundan sonra da bankaların dosya masrafı alma durumları olmayacaktır.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder