6 Ağustos 2014 Çarşamba

Dosya Masrafı Nasıl Hesaplanır?

                Dosya masrafı nasıl hesaplanır diye baktığımızda bu masrafın kredinin belli bir oranında alındığın görmek mümkündür. Ancak son süreçte dosya masrafının bankalarda geri alındığını da söylemek gerek. İster dava yoluyla isterde tüketici mahkemelerine başvuru yaparak bu masrafın geri alımı yapılabiliyor. Tabi bu durumun bankanız ile ilişkilerinize yansımasında nötr bir ilişki olacağını da söyleyelim.
Bankalardan kredi çekildiği zaman ödenmesi gereken belli masraflar vardır. bu masrafların çoğu zaman ödenmediği de olur. Ancak bu durumda kredinin taksitlerinde belli tutarlar halinde ekli olacaktır. 
                Dosya masrafı nasıl hesaplanır sorusuna yanıt olarak çekilen kredi tutarının üzerinden yüzdesel olarak hesaplanıyor. Dosya masrafsız olan kredilerde ise masraf tamamen aylık ödemeler üzerine yansıtılıyor. Böylelikle bir defada bu masrafı ödememiş oluyorsunuz. Aynı zamanda dosya masrafları ile ilgili bankanın kendi belirlediği oranlar bulunuyor. Bunlar ise her bankanın kendi inisiyatifinde bulunan durumlardır.

                Dosya masrafı nasıl hesaplanır, faiz ve anaparanın toplam tutarı üzerine eklenen bir masraftır bu. Anaparadan bağımsız düşünmek yanlış olacaktır. Bu nedenle hesaplanan dosya masraflarını ister anında ister de kredinizin içinde ödeyebilirsiniz. Son süreçte artık geri alındığından bahsettik. Bankalar bu alınan dosya masraflarını geçen 10 yıla dönük olarak kredi kullanan müşterilerine ödeme yolunu tuttular. Tabi bunun içinde müşterinin başvuru yapması istenecektir. Dosya masrafları için bilgilendirme konusunda bankanın müşteri temsilcileri sizlere yardımcı olacaktır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder