23 Haziran 2014 Pazartesi

Kredili Mevduat Hesabı Nedir?

Acil nakit ihtiyaçlarınız da sizlerin her zaman yanınızda olan hesap kredili mevduat hesabıdır. Kredili mevduat hesabı nedir yazımızın devamında inceleyelim.

Aylık bütçe yönetiminizi yaparken özellikle ay sonlarında nakit sıkışıklığı yaşayabilirsiniz. Özellikle tek maaş ile geçimini sağlayanlar bu sıkıntıları daha sık olarak yaşamaktadır. Sizler nakit ihtiyacınızı karşılamak için eş dosttan yardım isteyebilirsiniz. Ancak her zaman bu yardımı almak mümkün olmaya bilir. Bu yüzden kredili mevduat hesabı ürünlerinden yararlanarak nakit ihtiyaçlarınızı anında karşılayabilirsiniz.

Kredili mevduat hesabı bankaların vadesiz hesaba tanımladıkları bir kredili hesap türüdür. Vadesiz hesabınıza kredili mevduat hesabı belirli limitlerde tanımlanmaktadır. Örnek olarak 1000TL kredili mevduat hesabı tanımlandığında, hesabınızda para olmasa bile harcayabileceğiniz 1000TL bulunmaktadır. Ay sonu gibi nakit sıkışıklığı yaşadığınız zamanlarda kredili mevduat hesabınızdaki limitinizden ihtiyaçlarınızı karşılayabilirsiniz. Daha sonra belirli hesap kesim dönemlerinde limitten harcadığınız nakdi tekrar hesabınıza yatırarak bankaya olan borcunuzu ödemiş olursunuz.

Banka kullandığınız limit kadar sizlerden faiz tahsil etmektedir. Bu faizler ise belirlenen hesap kesim tarihlerinde ödenmesi gerekmektedir. Faiz oranları normal kredi ürünlerine göre daha yüksek olduğu için düşük meblağlarda ve kısa dönemlerde ödeyebileceğiniz kadar limitten harcama yapmanız sizin faydanıza olacaktır.

Kredili mevduat hesabınızdan ayrıca faturalarınızı ve çeklerinizi ödeyebilirsiniz. Her türlü eft ve havale işleminizi kredili mevduat hesabınızdan gerçekleştirmeniz mümkün.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder