21 Haziran 2014 Cumartesi

İhtiyaç Kredisi Kaç Gün Ödenmezse Yasal Takibe Düşer

İhtiyaç kredisi kaç gün ödenmezse yasal takibe düşer sorusu, kredi ödemelerini gecikmeli olarak ödeyenlerin sorduğu sık sorulardan biridir.

İhtiyaç kredisi kullandığınızda kredi ödemelerinizi düzenli olarak eksiksiz ve zamanında gerçekleştirmeniz gerekmektedir. Ödemelerinizde oluşan düzensizlikler öncelikle kredi notunuzu etkiler ve ayrıca ceza faizi ödemek zorunda kalırsınız. Kredilerinizi geç olsa da ödüyorsanız bu iki durum sizleri etkiler. Ancak daha önemlisi olan yasal takip sürecidir. Yasal takip sürecine girdiğinizde ise sizlere banka daha ciddi yaptırımlar yapacaktır.

İhtiyaç kredisi yasal takibe düşme süreci kredilerinizi hiç bir şekilde ödeme yapılmadığında söz konusu olmaktadır. Bütün bankalar olmamakla birlikte bazı bankalar 60 gün hiç bir şekilde ödeme yapılmayan kredilere ihbar göndermektedir. Bu durumda kredi siciliniz olumsuz etkilenmekte ve ayrıca ihbar masrafları sizlerden tahsil edilmektedir. Ancak daha önemli olan kredinin 90 gün boyunca ödenmemiş olmasıdır. Kredinizi 90 gün boyunca ödemediğinizde krediniz yasal takibe girer. Bu durumda ise kredinizi tamamını ödemekle yükümlü olursunuz. Borcunuzu ödeyip tekrardan taksitlere devam etme olasılığınız bulunmamaktadır. Bunun yanı sıra yasal takibe düşüp bütün borcu ödemediğiniz de ise banka borcu icra yolu ile sizlerden tahsil etmek isteyecektir. Yasal takibe düşüldüğünde ayrıca kara listeye de girilmiş olunmaktadır. Bu durumda ise tam 5 yıl boyunca hiç bir bankadan kredi alamamaktasınız.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder