24 Haziran 2014 Salı

Hesap Kesim Tarihi Nedir Nasıl Değiştirilir

Bu yazımızda hesap kesim tarihi nedir nasıl değiştirilir konusunda sizlere bilgiler vereceğiz.

Kredi kartı kullanıyorsanız hesap kesim tarihini en az bir kere duymuşsunuz demektir. Hesap kesim tarihi kredi kartı kullananlar için oldukça önemlidir. Kredi kartını kullanırken her ayın belirli tarihinde hesap kesimi olmaktadır. Hesap kesim demek bir ay boyunca yaptığınız harcamaların belirlenmesi ve bu harcamaların ödeme zamanının gelmesi anlamına gelmektedir. Hesap kesim tarihi ise harcamalarınızın hesaplanacağı gündür. Hesap kesim tarihi sabittir ve sizin istediğiniz herhangi bir gün olabilir. Örnek olarak her ayın 5. günü hesap kesim tarihi olmasını istiyorsanız her aynı 5'inde yaptığınız harcamalar hesaplanacak ve dönem ekstre borcunuz bildirilecektir.

Kredi kartı kullananlar bazı nedenlerden dolayı hesap kesim tarihlerinde değişiklik yapmak isteyebilirler. Bankalar da bu imkanı sunmaktadır. Her yıl en fazla 3 kere hesap kesim tarihini değiştirme hakkınız bulunmaktadır. Yıl içerisinde 3. kez hesap kesim tarihini değiştirdikten sonra yılın dolmasına kadar hesap kesim tarihinde değişiklik yapılamamaktadır.

Hesap kesim tarihini değiştirmek için yapmanız gereken banka ile iletişime geçmektir. Eğer hesap kesim tarihi değiştirme hakkınız dolmamışsa banka talebinizi hemen işleme koyacaktır. Ayrıca hesap kesim tarihini internet bankacılığından da değiştirebilirsiniz. Bu hizmeti veren bankaların internet bankacılığı sayesinde şubeye gitmeden hesap kesim tarihi değiştirmek mümkündür.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder