26 Haziran 2014 Perşembe

Kredi Ön Onayı Nedir?

İnternetten kredi başvurusu imkanı günümüzde yaygınlaştıktan sonra kredi ön onay nedir sorusu oldukça sık sorulmaktadır. Kredi ön onay nedir, kredi ön onay alan kredi alabilir mi yazımızın devamında inceleyelim.

Bankalar müşterilerine daha iyi hizmet vermek için internet üzerinden veya sms ile kredi başvurusu yapabilme imkanı sunmaktadır. Bu sayede bankanın şubelerine gidecek vakit bulamayanlar internet veya sms ile kredi başvurusu yapmaktadır. Ancak internet veya sms ile kredi başvurusu yaptıktan sonra onay geldiği halde şubeye gittiğinde kredisi onaylanmayan bir çok kişi olmaktadır. Bunun nedeni internet veya sms ile yaptığınız başvuru sonucunda sizlere gelen onay bilgisinin kredi ön onay olmasıdır.

Bankalar kişiye kredi verirken bir dizi incelme yaparlar. Bu inceleme kredi risk analizidir. Sizler internet veya sms ile başvuruda bulunduğunuzda TC numaranız ve geliriniz üzerinden yüzeysel bir inceleme yapılır. Bu inceleme sonrasında eğer istenilen kredi ile gelir orantılı ise ve kredi notunda bir engel yoksa kredi ön onayı verilir. Ancak kredi kesin onayı almak için bankaya gelirinizi, nüfus cüzdanınızı ve ikametgah belgenizi sunmanız gerekmektedir. Bu belgeleri sunduğunuzda banka asıl incelemeyi gerçekleştirir ve krediyi bu şekilde verir.

Bazı bankalar kesin onaylı kredi verebilmektedir. Özellikle günümüzde Denizbank kesin onaylı kredi ürünü sayesinde başvuru yaptıktan sonra sizlere eğer onay gelirse bu bankanın verdiği kesin onaydır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder