27 Haziran 2014 Cuma

Kredi Kartı Borcumu Ödeyemiyorum Ne Yapmalıyım?

Kredi kartı borcumu ödeyemiyorum ne yapmalıyım diyorsanız bu yazıyı dikkatli okumalısınız.

Kredi kartı sahibi olduktan sonra sizlerin en büyük sorumluluğu kredi kartı borçlarınızı eksiksiz ve gününde ödemektir. Yaptığınız alışverişlerden doğan kredi kartı borcunuzu düzenli olarak ödemeniz gerekmektedir. Kredi kartı borcunuzu düzenli ödemediğiniz durumda ise sizleri bazı sıkıntılar bekliyor olacaktır. Çünkü banka normal yollardan tahsil edemediği kredi kartı borcunu hukuka başvurarak tahsil etmek isteyecektir.

Kredi kartı borcunuzu ödeyemiyorsanız yapmanız gereken ilk iş bu durumu bankaya bildirmektedir. Bankalar bu konularda çok sert kurallar ile prosedürlerini yürütse de kredi kartını ödeyemediğini belirten kişi için bazı imkanlar sunabilmektedir. Bankanız ile görüşerek kredi kartı borcunu ödeyemediğinizi ve borcu belirli vadelerde taksitlendirmek istediğinizi belirtebilirsiniz. Bu durumda banka kredi kartı borcunun belirli bir bölümünü veya hepsini taksitlendirecektir. Genel olarak maksimum 12 ay vade sunulmaktadır ve kredi kartı borcunuzun üzerine faiz eklenerek vadelendirme işlemi yapılmaktadır.

Diğer yandan kredi kartı borcu taksitlendirme işlemini bireysel kredi ile de gerçekleştirebilirsiniz. Bireysel kredi çekip kredi kartınızı kapatıp aylık ödemelerinizi düzene sokabilirsiniz. Ancak bireysel kredi çekmek için kredi notunuzun iyi bir seviyede olması gerektiği için fazla gecikmelerden sonra kredi kullanmanız biraz zorlaşacaktır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder