27 Aralık 2013 Cuma

Borç para nasıl bulunur

Borç paraya hemen hemen herkesin belli zamanlarda ihtiyacı olur. Hiç beklenmedik bir anda beliren ihtiyaçlara maddi gücümüzün yetmediği yerde borç para bulmaya yöneltir bizi. Bunun yanında bazı mülkiyetlere de sahip olmak için borçlanmak zorunda kalıyoruz. Günümüz ekonomisi de insanları daha çok borçlanmaya sürüklemektedir. Neredeyse borçlanmadan hiç bir şey sahibi olamıyoruz. Bu durumda insanların aklına borç para nasıl bulunur sorusu geliyor. 
Borç para nasıl bulunur sorusuna bir çok cevap bulabilirsiniz. Aklımıza gelen ilk yol yakınlarımızın yardımını almaktır. Ancak eş dosttan istenen borçlar küçük meblağlarda olmaktadır. Büyük meblağlı borçlanmalar ne yazık ki insanlar arasında pek mümkün olmuyor. Günümüz gelir düzeyi de buna izin vermiyor. Bu durumlarda sağlanamayan ihtiyaçlar için farklı yollar aranıyor. Borç para bulmanın en kolay yollarından biri banka kredileridir. Ülkemizde bulunan bankalar müşterilerine her zaman kredi vermek için hali hazırda bulunmaktadır. Bankalara kredi başvurusu yaparak ihtiyacınız olan paraya sahip olabilirsiniz. Bu yöntemle bankaya borçlanırsınız ve borcunuzu çeşitli vade seçenekleri ile ödeyebilirsiniz. Bu yöntem en çok kullanılan yöntemdir. Özellikle büyük meblağlar için.
Borç para nasıl bulunur sorusuna bir diğer cevap ise kredi kartı nakit avans seçeneğidir. Bu yöntemden yararlanmanız için ihtiyacınız olan paranın miktarı biraz düşük olmalıdır. Daha doğrusu kredi kartı limitiniz kadar nakit avans çekebileceğiniz için, limitiniz ihtiyacınızı karşılamaya yetiyorsa bu yöntemi tercih edebilirsiniz. Ancak kredi kartı ile sağlanan nakitlerde geri ödeme faizleri yüksek olduğu için iyi bir hesap yapılmalı ve sonra nakit avans çekilmelidir.

Sizlerde eğer nakit sıkışıklığına maruz kalmışsanız öncelikle faizsiz yöntemleri deneyin. Eğer mecbur kalırsanız kredileri tercih edin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder