27 Aralık 2013 Cuma

Banka faizi olmadan ev nasıl alınır


Banka faizi olmadan ev nasıl alınır diye merak ediyorsanız bazı yöntemler izleyebilirsiniz. İlk başta toplu konut yapılarında faizsiz ev alabilirsiniz. Bu gibi kuruluşlar çeşitli kampanyalarla ve ödeme seçenekleri ile insanları ev sahibi yapabiliyor. Tabi ki taksitli ödemeleriniz sonucu evin değerinden biraz fazla ödemiş oluyorsunuz. Aslında bu doğal bir olaydır. Çünkü evin değeri 100.000TL iken size satılan evin borcunu örneğin 5 yıl sonra bitiriyorsanız, bu beş yıl içerisinde evin değerinde bir artış oluyor. Ayrıca bu finansı size sağlayan firma verdiği paranın değer kaybetmesine neden oluyor. Bu çeşit firmaların faizsiz ev kampanyalarından yararlanmak içinse belirli bir peşinat ödemeniz gerekmektedir. Bu peşinatın tutarı evin değerine göre değişmektedir.
Biz diğer yandan banka faizi olmadan ev nasıl alınır sorunuza cevap olarak kar paylarını örnek gösterebiliriz. Kar payı ile ev sahibi olmanızı sağlayan bankalar sizlerden faiz tahsil etmezler. Bu bankalar sizler için istediğiniz evi alırlar. Daha sonra aldıkları evi sizlere değerinden yüksek bir şekilde satarlar. Bu yüksek değer ise sizin ödeme vadenize göre belirlenir. Örneğin 5 yıl içerisinde her ay ödeme yapmak istiyorsunuz. 5 yıl sonra evin değeri ne kadar olacağı hesaplanır ve o değer üzerinden vadelere bölünür.

Bu iki seçenek ile banka faizi olmadan ev nasıl alınır sorunuza cevap olabilir. Bunların yanında bazı kooperatiflerde vardır. Ancak günümüzde kooperatifleri seçerken dikkatli olmalıyız ve güvenilir firmaları seçmeliyiz. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder