23 Ağustos 2014 Cumartesi

Bağkur Sicil Numarası TC ile Sorgulama


İş yoğunluğu, unutulup gidilmesi, bugün giderim, yarın yaparım diyerek Bağkur sicil numaranızın ne olduğunu öğrenmeyi iptal etmiş olabilirsiniz. Son derece pratik bazı bilgilere ulaşmak için bu numaraya ihtiyacınız var fakat biz size 2. yolu da önermek istiyoruz. Bağkur sicil numarası TC ile sorgulaması kesinlikle yapılabilir. TC kimliğinizdeki numarayı, sorgulama sayfasında giriyorsunuz, size sicil numarasını veriyor. Bu numarayı bir yere not edin ve bizce cüzdanınızda mutlaka yer alsın, olur olmadık zamanlarda kullanmanız, aklınızda Bağkur ile ilgili soru işaretlerini gidermek için bizce gerekli bir ayrıntıdır.
Sicil numarasını öğrenmek için ise arama motorunda bazı aramalar yaparak, devletin resmi kurumunun sorgulama sayfasına gitmeniz gereklidir. Emeklilik, çalışmanın karşılığını bize göre kaymağının alındığı bir dönemdir. Primleriniz yattığı sürece, ailenizdeki bireylerin belli bir  yaşa kadar sigorta masrafları karşılanır. Fakat emekli olmayan ve bu yaş miktarını aşanlarda ise hastane masraflarının elden verilmesi bazı külfet sonuçları doğurabilir. Bu anlamda geçmişte beri, bir iş bul ama sigortalı olsun sözleri kulağımıza kazınmasının ne kadar yararlı olduğunu bir kere daha anlamış bulunmaktayız. 

Gelirlerinizi idareli kullanın, fazla masraf ve gider yapmadan paranızı küçükte olsa artırıp tasarruf yapmanızı öneriyoruz. Emeklilik yaşlarında ise elinize geçecek toplu para ve emekli maaşlarınız ile belki hayalini kurduğunuz evinizi alabilir ya da farklı planlarınızı gerçekleştirebilirsiniz. Sağlıklı esen kalın ve iyi emeklilikler ve ayrıldılar.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder