15 Ağustos 2014 Cuma

Taşıt Kredisi Şartları

                Araba almak gibi bir hayaliniz var ise bunun için taşıt kredisine başvurmanız gerekecek. Taşıt kredisi şartları için baktığımızda sıfır ve ikinci el araçlar için düzenlenmesi yapılmış olan bir kredi türüdür. Bankalar genel olarak aracın markası, yaşı ve kaçıncı el olduğuna dair bilgiler doğrultusunda kredi vermeyi kabul ederler. Bu nedenle araç satış tutarının kasko değerinin genellikle yüzde 70 80 kadar bir kısmına kredi olanağı sağlanır. Sıfır araçlar için vade ise çok daha uzun olabiliyor. 60 aya kadar vade olanağı sağlanan araba kredileri için ikinci el araçlarda bu durum yaş sınırı ile sınırlandırılmak zorunda kalıyor.
                Taşıt kredisi şartları için çoğu bankanın şartları değişiyor. Bununla birlikte genel olarak bakıldığında vade olanakları 48 ile 60 aya kadar varan ödeme seçenekleri sunuluyor. Ödeme planını uygun faiz oranları ile kendiniz de belirleyebilirisin. 2. El olan taşıtlarda durum biraz değişebiliyor. Bu durumda da aracın yaşı eğer 5 ise kredi verilme durumu sağlanıyor.

                Taşıt kredisi şartları için ancak araba için verilen tutarın KDV ve ötv vergileri de dahil olmak üzere ancak yüzde 80 civarını karşılaması özelliği hemen hemen bütün bankalarda mevcuttur. Bazı bankalar ise araba için ve kendiniz için hayat sigortası yapma garantisi de veriyor. Araba hayalinizin yarı yolda kalmaması için sizde gelir belgenizle başvurarak taşıt kredisi çekebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder