26 Ağustos 2014 Salı

GECİKME ZAMMI VE FAİZİ HESAPLAMA

Gecikme zammı ilgili kamu kurumundan aldığınız bedelin ödemesini zamanı geçtikten sonra ödediğinizde hesabınıza yansıtılan ek ücrettir. Gecikme zammı vergi cezası ya da para cezası gibi şekillerle hesabınıza yansıtılabilir. Gecikme zammının uygulandığı kurumlar başta devlete ait resmi kurumlardır ardından belediyeler gibi kalka hizmet veren kurumlarda da uygulanabilir. Aldığınız borç ve ödeme zamanı arasındaki geçen süreye ek olarak zaman aşımına ödediğiniz para, gecikme zammı olarak aktarılır. Bu zam vatandaşların bir dahaki ödemelerinde daha dikkatli olmaları için bir uyarı niteliğindedir. Şu anda aylık olarak gecikme zam oranı 1.4 olarak açıklanmıştır. Ancak bu oran zaman içinde değişim gösterip artarak, gecikme yapanların tadını iyice kaçırabilir.
 Gecikme zammı ve faiz hesaplamak için bir resmi internet sitesini kullanabilirsiniz. Sitede hangi tarihte parayı aldığınızı, ne kadar aldığınızı ve şu anki tarihi girerek üstünden ne kadarlık bir zaman geçtiğini ve geçen bu zamana göre ne kadarlık bir ek ücret ödemeniz gerektiğini rahatlıkla öğrenebileceksiniz. Kullandığınız internet sitesinin resmi site olması büyük önem arz eder çünkü internet ortamda bulunan dolandırıcılar sizi bilgilerinizi kullanarak kandırabilirler.

Gecikme zammını hesaplamak ve ay olarak ne kadar faiz bindiğini öğrenmek belli internet siteleri ile kolaylıkla öğrenilebilir. Güvenilir internet siteleri sizlere herhangi bir kimlik bilgisi sormadan en kolay şekilde hizmet almanıza yardımcı olacaklardır. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder